Vacature onderwijscoördinator (planner)

voor landelijk lesprogramma ‘Hoe word je rijk?’ M/V

voor 20 tot 24 uur p/w – verdeeld over 5 dagen

Kantoor (Amsterdam) en thuiswerken

Het aantal jongeren dat in de schulden komt na hun 18e verjaardag stijgt explosief. In mei 2024 heeft het incasso-deurwaarderskantoor Flanderijn aan de bel getrokken omdat ze in 1 jaar tijd het aantal jongeren met problematische schulden zagen verdubbelen. Waarom komen jongeren in de schulden? Eén van de belangrijkste redenen van schulden bij jongeren is dat zij niet precies weten wat er verandert als ze 18 worden! Jongerenschuldhulpverleners geven al jaren aan dat jongeren allemaal op dezelfde manier in de schulden komen. Ons motto is: als jongeren allemaal op dezelfde manier in de schulden komen, dan kunnen we ze ook leren om dat niet te doen!

‘Hoe word je rijk?’ is de naam van het onderwijsprogramma dat jongeren precies leert wat ze wel en niet moeten doen om niet in de schulden te komen. We geven ongeveer 5.000 lessen per jaar in meer dan 20 gemeenten verspreid over heel Nederland. Ons lesprogramma is gemaakt voor leerlingen waar de grootste winst te behalen valt. Dit zijn leerlingen van het praktijkonderwijs, speciaal onderwijs, vmbo en mbo. We gaan leerlingen direct het juiste gedrag aanleren! Preventie werkt! 

Money Start is een sterk groeiend bedrijf dat jaarlijks 3 nieuwe gemeenten contracteert. Het aantal in te roosteren lessen stijgt dus! Wij zijn op zoek naar een onderwijscoördinator die verantwoordelijk is voor het inplannen van de lessen, voor het aangaan van de samenwerking met de scholen, het inroosteren van de gastdocenten, het logistiek regelen van het lesmateriaal per klas en het borgen van een maximaal leereffect bij de leerlingen. Dit laatste is ons hoogste doel. Daarnaast speel je een rol tijdens de Week van het geld, waarbij wethouders in de klas een bezoek brengen.
Je onderhoudt dus nauw contact met onze scholen en zorgt ervoor dat alles op rolletje verloopt en helpt hen met een goede voorbereiding voor de gastlessen. Je benadert scholen waar wij nog niet actief zijn om hen te enthousiasmeren om ons programma af te nemen.

Onze ideale kandidaat…

  • Is intrinsiek verbonden aan ons doel om te voorkomen dat kwetsbare jongeren in de schulden komen.
  • Houdt ervan om met complexe roosters te puzzelen en vindt het een uitdaging als er wijzigingen zijn.
  • Is een expert in Excel of kan nieuwe functionaliteiten vlug oppakken.
  • Voelt zich niet bezwaard om scholen, docenten of wie dan ook te bellen. Je houdt van bellen.
  • Is een echte doorzetter begint daar waar anderen ophouden. Je wilt iets voor elkaar krijgen en doet er alles aan om dit voor elkaar te krijgen.
  • Is heel eerlijk met een scherp zelfinzicht, je kan goed reflecteren.
  • Kan zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Is proactief en voelt een grote verantwoordelijkheid voor het afleveren van gedegen werk.
  • Is zowel ‘bèta’ als sociaal sterk.

Verder ben je maatschappelijk betrokken en kan je je goed inleven in en schakelen tussen de (be)leefwereld van scholen, jongeren en onze docenten. Je bent flexibel, optimistisch en daadkrachtig. Je hebt zeer sterke organisatorische en planmatige vaardigheden. Je bent niet bang om beslissingen te nemen en te benoemen wat er beter kan (professionalisering). Je durft aan de bel te trekken als dit nodig is. Je bent intrinsiek gemotiveerd om het verschil te maken voor kwetsbare jongeren. Ons team is een pool met allemaal sterke karakters. Je vindt het heerlijk om hier onderdeel van te zijn.

Specifieke functiekenmerken

  • Het is belangrijk heel nauwkeurig te zijn in je registratie.
    Als je dat niet bent heel graag niet reageren.
  • Het is handig als je mee kunt komen op hbo werk- en denkniveau.
    Als je ondanks een lagere opleiding denkt geschikt te zijn graag wel reageren! Opleiding zegt niet alles.
  • De functie is een gezonde mix van resultaat- als samenwerkingsgericht werken. Er wordt in eerste instantie wel beoordeeld op resultaten maar zonder samenwerkings-skills gaat het niet werken.
  • Scholen zijn soms al vroeg open en soms kan je pas eind van de middag bij jouw contactpersoon terecht. Flexibel beschikbaar zijn is een absolute must.
  • Onze docenten zijn al vroeg op pad omdat de lessen om 08.30 beginnen. Het is fijn als je voor noodgevallen vanaf 08.00       uur telefonisch goed bereikbaar bent om zo snel te kunnen schakelen. Je bent een echte troubleshooter.
  • Je bent besluitvaardig omdat je voortdurend keuzes moet maken.
  • Je werkt voornamelijk vanuit huis, of komt naar ons mooie kantoor in Amsterdam. Alles mag. Voor specifieke bijeenkomsten ben je in de gelegenheid om naar kantoor te komen.  


In wat voor organisatie kom je terecht?

  • Wij zijn landelijk toonaangevend in preventie van schulden.
  • Wij zijn gamechangers en harde vechters voor de kwetsbaarste jongeren van Nederland.
  • Wij zijn vastbesloten om doorbraken te forceren op landelijk niveau.
  • Wij zijn vastbesloten om het verschil te maken voor de jongeren en doen dat effectief.
  • Wij hebben een inspirerende, informele en betrokken werkomgeving.
  • Wij werken in een gezellig, divers, gedreven en passievol team met pit.


Wat wij bieden

Wij bieden ZZP tarief passend bij het aantal uur en de functie. We zijn sociale ondernemers en vechten voor de kwetsbaarste jongeren in Nederland. Bij goed functioneren zijn er groeimogelijkheden. Verder krijg je uiteraard een reisvergoeding voor gemaakte kilometers en kan er als dat nodig is een telefoon en laptop beschikbaar gesteld worden. Diverse keren per jaar worden er aan het team gezellige lunches en etentjes aangeboden.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande? Wil jij ook je steentje bijdragen om te voorkomen dat kwetsbare jongeren in de schulden komen? Overtuig ons dan door jouw motivatiebrief en CV in het Nederlands te mailen naar info@moneystart.nl. Reageer voor 1 oktober 2024. De gesprekken vinden plaats tussen 7 en 18 oktober. Een assessment is onderdeel van het sollicitatietraject.

Meer informatie over Money Start en het project ‘Hoe word je rijk?’:

  • Check:  www.moneystart.nl
  • Check: Online brochure projectomschrijving.
  • Check: https://www.schuldenlab.nl
    ‘Hoe word je rijk?’ is één van de 8 effectieve schuldhulpmethoden
  • Check: Werkzame elementen bij jongereninterventies, gericht op het voorkómen van (mogelijke) betalingsachterstanden -Verwey-Jonker Instituut (2023)
  • Check: Money Start artikel NBBI (2024) pagina 22 tot 26 via deze link https://online.fliphtml5.com/gxhrv/gwvr/.
  • Check: https://www.nbbi.eu/
    NBBI is de grootste branchevereniging van bewindvoerders.

Kom jij ons team versterken?

We zijn op zoek naar een onderwijscoördinator (planner).