Doe mee

Wat is jouw bijdrage aan een financieel gezonde toekomst voor jongeren?

Gemeenten

‘Hoe word je rijk?’ is een effectieve schuldpreventie-tool voor gemeenten

Jongeren missen vaak de belangrijkste financiële vaardigheden en belanden daardoor in diepe schulden. De problematiek die volgt, is ingrijpend en ontwrichtend. Gemeenten kunnen een grote rol spelen in schuldpreventie, door te investeren in het de effectieve leerpreventieprogramma’s van Money Start dat jonge mensen behoedt voor financiële valkuilen.

Veel gemeenten gingen je voor, met resultaten waarop zij – en wij – trots zijn. De deelnemende leerlingen jongeren hebben zich ontwikkeld tot jongvolwassenen, die hun financiële verantwoordelijkheden kennen en weten welke acties zij kunnen nemen als er schulden dreigen te ontstaan. En precies daarmee voorkomen zij heel veel problemen, óók op andere vlakken!

Money Start werkt graag samen met partners om voor gemeenten een integraal lesprogramma te ontwikkelen. Een hele sterke combinatie is scholing door de ‘Hoe word je rijk?’-lessen, de groepsaanpak ‘Samen 18 worden’ en persoonlijke begeleiding van kwetsbare jongeren door een Geld Gappie ter vergroting van hun financiële zelfredzaamheid.

Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek, waarin we meer vertellen over ons programma, de voordelen en mogelijkheden voor uw gemeente. Neem gerust contact met ons op via info@moneystart.nl of via het contactformulier

Professionals

Ben jij onze nieuwe (gast)docent?

De lessen van ‘Hoe word je rijk?’ worden gegeven door professionals, die dagelijks te maken hebben met jongeren die in de schulden zitten, zoals schuldhulpverleners en budgetcoaches.

Minstens zo belangrijk zijn onze peer educators. Dit zijn ervaringsdeskundige jongeren die zelf in de schulden zijn geraakt, om uiteenlopende redenen. Hun verhaal spreekt de leerlingen enorm aan. Zij horen zo uit eerste hand hoe zwaar het is om schulden te hebben, wat al die emoties en stress met je doen en hoe ontzettend lang het duurt voor je eindelijk uit de schulden bent.

Werken als docent voor ‘Hoe word je rijk?’ geeft mij veel voldoening. Een geslaagde les is voor mij het moment van besef bij de leerlingen. Dat ze inzien hoe belangrijk het is om niet in de schulden te komen. Ik werk al ruim 6 jaar voor Money Start, maar voor mij voelt het echt niet zo. Dit kan ik nog jaren lang doen!

Peer educator Gerzon

Voor de politie is het geven van de boete-lessen van ‘Hoe word je rijk?’ een uitstekend middel om in verbinding te blijven met de jongeren in de wijk. Door de lessen kan de politie zowel de oorzaak als de gevolgen van een boete bespreekbaar maken. Door de samenwerking met ‘Hoe word je rijk?’ bereikt de politie de jongeren op constructieve wijze.

Werk je professioneel met jongeren in de schulden en kun je schakelen naar het niveau en de inhoud van de lessen? Dan ontmoeten we je graag!

Wij zijn altijd op zoek naar peer educators en gemotiveerde docenten, die naast een andere baan graag voor ‘Hoe word je rijk?’ aan de slag gaan.

Werk je professioneel met jongeren in de schulden? Ben jij gewend om met jongeren te werken en kun je op een professionele manier schakelen naar het niveau en de inhoud van de lessen? Dan ontmoeten we je graag! Neem contact met ons op via info@moneystart.nl.

Bij Money Start krijg je een gratis interne opleiding, daarin bieden we je gratis kennissessies per onderwerp aan door experts. Daarna kom je bij de ‘Hoe word je rijk?’ Academy voor professionalisering door toonaangevende organisaties in het werkveld. Zo geeft bijvoorbeeld de politie kennissessies voor de boete les, een advocaat legt boetes en strafrecht uit en de Zorgverzekeringslijn over de zorgverzekering les.

Wij nodigen je graag uit voor een persoonlijk gesprek, waarin we meer vertellen over ons programma, de voordelen en mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op!