Wat wij geloven

Wij geloven dat jongeren kunnen leren om géén schulden te maken.

18 jaar worden

Vooral leerlingen in het vmbo, praktijkonderwijs en speciaal onderwijs blijken na hun 18e in de problematische schulden te belanden. Eén van de belangrijkste redenen van schulden bij jongeren is dat zij niet precies weten wat er verandert als ze 18 worden!

Jongerenschuldhulpverleners geven aan dat zij daardoor allemaal in dezelfde valkuilen trappen. Ons motto is: als jongeren allemaal op dezelfde manier in de schulden komen, dan kunnen we ze ook leren om dat niet te doen!

Als jongeren allemaal door dezelfde patronen in de schulden komen, is het logisch om er alles aan te doen die te doorbreken. Wij zijn de onderwijskeuze en de keuze van schuld hulpverlening. Wij brengen de achterkant van schulden naar de voorkant in de scholen.

Preview van animatie film uit ‘Hoe word je rijk?’ les

Onze visie

Geen schulden maken kun je leren!’

Schulden kunnen de start zijn van veel andere problemen. Zoals bijvoorbeeld vroegtijdig schoolverlaten, werkloosheid, criminaliteit, verslaving, armoede en sociale isolatie.

Met ons bewezen effectieve lesprogramma bereiden wij jongeren voor op de financiële verantwoordelijkheid vanaf hun 18de verjaardag. Dit doen wij door aaneengeschakelde modules te verdelen over drie tot vier leerjaren. De meest kwetsbare jongeren pakken we daarnaast een-op-een of in groepjes op en begeleiden hen bij de overgang naar 18 jaar. Wij bouwen met de scholen en gemeenten aan een gefundeerde, diepgaande preventie van schulden.

Wij willen zoveel mogelijk jongeren uit de schulden houden. Dat is onze legacy! Dat is wat wij bij willen dragen aan dit leven. De kracht van herhaling werkt. In alle gemeenten waar we les geven, blijven we lesgeven. De scholen zijn dankbaar dat wij er op het juiste moment zijn:  als er nog geen schulden zijn!

Na onze lessen of een-op-een-sessies weten de leerlingen wat ze moeten doen als ze 18 worden. Ze zijn zelfredzaam en kunnen het zelf, of ze zijn redzaam en weten dat ze hulp nodig hebben en waar ze hulp kunnen krijgen.

"

Het verhaal van de peer educator was indrukwekkend!

SG Gerrit Rietveld Purmerend, docent Ronald (vmbo-t)
"

Het is een duidelijk en helder verhaal op niveau. De docenten zijn er enthousiast, empathisch, spontaan en duidelijk.

Praktijkschool de Atlant Amsterdam, docent Jos (praktijk)
"

Doordat er herhaling in de lessen zit en het in verschillende jaren terugkomt, onthouden wij het beter.

Verwey en Jonker Instituut: quote van een leerling uit diepte-interviews.

Onze missie

Onze missie is dat wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jongeren niet in de schulden komen na hun 18e verjaardag, zodat zij meer kans hebben om hun schoolcarrière af te maken, passend werk te vinden en een gelukkiger leven te leiden.

Dit doen we door jongeren met een zeer effectief programma te onderwijzen, zodat zij precies weten wat ze wel en niet moeten doen als ze 18 worden. Door de jongeren op tijd te bereiken met een aanpak die bij hen past, zijn ze goed voorbereid op de financiële verantwoordelijkheid die gepaard gaat met 18 worden.

We gaan ervoor dat jongeren direct het juiste gedrag aanleren!

Erg goede voorbeelden, heel creatief en goede informatie.