Wie zijn wij

Ons verhaal, ons team en onze partners.

MONEY START

Money Start zet zich in voor een financieel gezonde toekomst voor jongeren. Money Start ontwikkelt hiervoor methodieken, voert lesprogramma’s uit die zich richten op financiële vorming.

Money Start werkt samen waar mogelijk. We werken samen met professionals, toonaangevende organisaties in het werkveld, overheidsinstanties en conculega’s waarmee we gezamenlijk in gemeenten werken aan het voorkomen van schulden onder jongeren.

Ons verhaal

De oprichters van Money Start zijn ondernemers met een sociaal hart en ondernemen met een maatschappelijke missie. We willen maatschappelijke meerwaarde creëren en impact maken door jongeren uit de schulden te houden.

We bestaan al sinds 2012 en zijn al jaren het grootste preventieprogramma van Amsterdam en Zaanstad. Die schat aan ervaring heeft ons geholpen ons programma verder uit te bouwen naar gemeenten door heel Nederland. Ieder jaar vragen de scholen ons terug en ieder jaar groeit de vraag naar onze lessen! In Nederland zijn we toonaangevend en best practice.

We bereiken steeds meer jongeren, die wij helpen zich te ontwikkelen tot jongvolwassenen, die hun financiële verantwoordelijkheden kennen en weten welke acties zij kunnen nemen als er schulden dreigen te ontstaan. En precies daarmee voorkomen zij heel veel problemen, óók op andere vlakken.

Ons lesprogramma is bewezen effectief en wordt  landelijk uitgerold.

Onze docenten

De lessen van ‘Hoe word je rijk?’ worden gegeven door professionals uit het werkveld, zoals budgetcoaches, jongerenschuldhulpverleners en maatschappelijk werkers. De docenten die voor onze klassen staan, werken dagelijks met jongeren die in de schulden zitten. Zij hebben een enorme drive om te voorkomen dat jongeren in de schulden komen. De docenten hebben HBO werk- en denkniveau en zijn resultaatgericht in het overbrengen van de leerdoelen op een manier die past bij de leerlingen.

Money Start groepsfoto juli 2022

Onze docenten en peer educators

Ontmoet ons team

Het team van Money Start bestaat uit gedreven, betrokken professionals die samen het lesprogramma ’Hoe word je rijk?’ coördineren. We ontwikkelen de methodiek en lesprogramma’s, werven en trainen docenten, peer educators en vrijwilligers en coördineren alle lessen. Daarnaast onderhouden wij alle contacten met landelijke en inhoudelijke partners, de opdrachtgevers, gemeenten en scholen.

Loes van Geffen

Managing Partner

Alan Bredenhorst

Managing Partner

Jantine de Boer

Procesmanager

Jasper van Dijk

Coördinator scholen

Gemma Groot, inhoudelijk specialist (stedelijk coördinator jongerenschuldhulpverlening in Amsterdam)

Gemma Groot

Inhoudelijk specialist (stedelijk coördinator jongerenschuldhulpverlening Amsterdam)

Melissa Bokxem

Projectmedewerker

Callista Straub

Finance en HR

Redouan Ait Ouarg

Docententrainer

Helai Dost, projectleider

Helai Dost

Projectleider

Floor Cardol

Floor Cardol

Projectassistent

Docent Stef

Stef Koot

Factchecker

Money Start en de Code Sociale Ondernemingen

Money Start opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen met de status ‘in aanvraag’. Door het ondertekenen van de intentie­verklaring van de Code Sociale Ondernemingen committeren wij ons aan het aanmeldingsproces met als doel opgenomen te worden als deelnemer in het Register.

Gemeente Amsterdam al tien jaar partner

Het project ‘Hoe word je rijk?’ is voor het eerst uitgevoerd in schooljaar 2011-2012, op één school in Amsterdam. Tussen 2012 en 2016 groeide ons onderwijsprogramma uit tot het grootste preventieproject in Amsterdam.

Inmiddels hebben we een structurele, duurzame relatie opgebouwd met de gemeente Amsterdam en geven jaarlijks 1500 lessen op Amsterdamse scholen.

De Gemeente Amsterdam besteedt veel aandacht aan schuldpreventie bij jongeren.

Bekijk het filmpje van de gemeente Amsterdam over ‘Hoe word je rijk?’