ING-directie bezoekt ‘Hoe word je rijk?’-les

Geen schulden maken kan je leren! Peter Jacobs (CEO ING Nederland) en Guido Bosch (Hoofd Particulieren ING Nederland) brachten afgelopen week een bezoek aan VMBO Hogelant in Amsterdam. Het bezoek stond in het teken van financial health, een belangrijk speerpunt van de ING. De ING-directie woonde de ‘Hoe word je rijk?’-les over incasso bij, waarin onze ervaringsdeskundige peer educator zijn levensverhaal deelde met de klas. Peter Jacobs en Guido Bosch waren onder de indruk: ‘De verhalen van de peer educators maken het heel bijzonder. Je ziet de kwetsbaarheid van zo’n groep. Je ziet hoe moeilijk het is om het kwartje te laten vallen. Het is zo belangrijk dat jullie dit doen. Echt complimenten’.

Gesprek

Na de les ging de directie in gesprek met de vertegenwoordiger van de school en Money Start. ING wil graag een steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat kwetsbare jongeren een grotere kans hebben op een gezond financieel leven. Wat is daarvoor nodig? Frenk Saarloos (meerscholen-directeur ZAAM) en locatie-directeur Mariska Berkhout gaven aan hoe belangrijk het voor kwetsbare leerlingen is om meer inzicht te krijgen in de geldwereld en alles wat daarbij komt kijken. Money Start heeft in het gesprek de hoop uitgesproken dat de ING-directie binnen de mogelijkheden kan zoeken naar manieren om jongeren vanuit de bank meer begeleiding te bieden bij alle benodigde stappen wanneer een jongere achttien wordt.

Schulden

Uit de Schuldenmonitor van Bureau Krediet Registratie blijkt dat het aantal jongeren met schulden de afgelopen vijf jaar is verdubbeld. Dit komt onder meer omdat veel jongeren onvoldoende zijn voorbereid op het feit dat zij vanaf hun achttiende zelf hun financiële zaken moeten regelen. Het ING Nederland Fonds maakt zich al jaren sterk voor financiële educatie van ‘Hoe word je rijk?’. Money Start is al meer dan zes jaar één van de 25 partners van het INGF.