Loes van Geffen gaf op Pact II een pitch over Hoe word je rijk?

Money Start bij PACT II-event SchuldenlabNL

Dinsdag 7 juni was een bijzondere dag voor Money Start. We waren aanwezig bij het landelijke event PACT II ‘Op weg naar een Schuldenzorgvrij Nederland’ georganiseerd door SchuldenlabNL en ING. Naast Money Start presenteren met een infostand en onze prachtige nieuwe promomaterialen mocht Money Start-managing partner Loes van Geffen een korte en krachtige pitch over (de toekomst van) ‘Hoe word je rijk?’ geven voor een zaal vol wethouders, beleidsmakers en belangrijke organisaties als het CAK en het NIBUD.

Daarnaast waren er toespraken van onder meer minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen), voormalig minister van Financiën Gerrit Zalm (thans voorzitter Stichting SchuldenlabNL), Medy van der Laan (Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken) en CEO/Voorzitter Bestuur van ING Nederland Ruud van Dusschoten. Hare Majesteit Koningin Máxima hield als erevoorzitter van SchuldenlabNL de (online)slottoespraak.

Effectieve schuldhulpmethoden

Meer dan 150 Nederlandse gemeenten zetten inmiddels een van de acht effectief bewezen schuldhulpmethoden -waaronder Money Start- succesvol in om hun burgers te helpen bij het verminderen van hun schulden. Op de informatiemarkt van het PACT II-event in het ING-hoofdkantoor in Amsterdam konden de aanwezigen kennismaken met de schuldhulpmethoden van SchuldenlabNL en alle samenwerkingspartners. Er was volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de initiatiefnemers, ervaringsdeskundigen en met experts die recent de impact van de schuldhulpmethoden hebben onderzocht. Deze methoden hebben niet alleen een positief effect op het leven van mensen met geldzorgen, maar ook op de maatschappelijke kosten die hieraan verbonden zijn (bron: SchuldenlabNL).

Over PACT

Stichting SchuldenlabNL werd in 2018 opgericht met als doel Nederland schuldenzorgvrij te maken. Maart 2020 ondertekenden publieke en private partijen op uitnodiging van Hare Majesteit Koningin Máxima het PACT ‘Op weg naar een schuldenzorgvrij Nederland’. De ondertekenaars van het PACT committeren zich hiermee aan het verminderen van de schuldenproblematiek door effectieve schuldhulpmethoden van elkaar over te nemen en verder op te schalen.

Stap voor stap, stad voor stad Nederland Schuldenzorgvrij, daar gaan we met zijn allen voor! Lees een uitgebreid verslag van het PACT II-event op de website van Schuldenlab.