Aftrap Week van het geld 2024 in Arnhem

De Week van het geld (een initiatief van Wijzer in geldzaken) is vandaag van start gegaan. Tijdens deze landelijke campagneweek staat het belang van financiële educatie voor kinderen en jongeren centraal. Het thema is dit jaar Hoe ben jij je geld de baas?.

Vanochtend was de feestelijke opening van de Week van het geld door Ahmed Marcouch, burgemeester van gaststad Arnhem, en minister Mariëlle Paul (Primair en Voorgezet Onderwijs) bij Rijn IJssel in Arnhem. Money Start was uiteraard ook van de partij! Presentator Edson da Graça interviewde de burgemeester en minister over het belang van financiële educatie.

Burgemeester Marcouch: ‘In Arnhem zijn we met heel veel mensen in de stad bezig mensen uit de schulden te houden. En als ze toch in die schulden zitten, om ze daar zo snel mogelijk uit te halen. Schulden zijn vernietigend voor mensenlevens, ook voor kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen [met financiële educatie-red]. Ik ben er ontzettend trots op dat al onze scholen meedoen en we de komende dagen de meeste gastlessen zullen hebben die we ooit hebben gehad in Arnhem.’

Minister Paul is zich ervan bewust dat de leraren al een vol lespakket hebben. Ze vertelde veel vertrouwen te hebben in het onderwijs en de leraren; zij weten hoe ze dit thema op de beste manier kunnen integreren in hun lesprogramma. Mariëlle Paul: ‘Het goede nieuws is dat al op heel veel plekken aandacht wordt besteed aan hoe om te gaan met financiële zaken en de verleidingen van de buitenwereld. Dus bijvoorbeeld ook hoe je omgaat met dingen die je online tegenkomt. Dat gebeurt soms bij maatschappijleer of bij wiskunde en ook bij andere vakken. Het mooie van zo’n week als deze is dat er weer extra de schijnwerpers op dit thema staat. En dat maakt dat je dan weer bij zowel leraren en leerlingen het onderwerp naar boven haalt.’ Lees het hele bericht over de opening op onze LinkedIn-pagina.

Wethouders bezoeken ‘Hoe word je rijk?’-lessen

Wethouders uit de gemeenten Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Alkmaar, Arnhem en Rijssen-Holten wonen tijdens de campagneweek ‘Hoe word je rijk?’-lessen bij op scholen voor praktijkonderwijs, speciaal onderwijs, vmbo en mbo waar wij lesgeven in deze gemeenten. Ook de minister deed dit vandaag! Na de officiële opening sloot zij aan bij de ‘Hoe word je rijk?’-les over het incassotraject van onze gastdocent Dina en peer educator Gemma. Houd onze LinkedIn-pagina in de gaten voor dagelijkse updates!