Money Start heeft de aanbesteding voor financiële educatie van Gemeente Eindhoven gewonnen. Dat betekent dat we in ieder geval de komende 2 jaar de financiële educatie mogen verzorgen voor jongeren in het voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs, vmbo, en mbo niveau 1 en 2. Dit hebben we de afgelopen 2 jaar ook al succesvol gedaan in Eindhoven. Door jongeren vanaf de schoolbanken voor te bereiden op financiële zelfstandigheid, dragen we samen bij aan een toekomst zonder financiële zorgen.
In samenwerking met Humanitas bieden we niet alleen kennis, maar geven we jongeren ook directe toegang tot hulp als dat nodig is. Humanitas introduceert zichzelf tijdens de lessen en zorgt dat leerlingen hun contactinformatie opslaan, waardoor de drempel om hulp te vragen verlaagd wordt.
💬 Wat docenten zeggen:
“𝘉𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨𝘳𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘭𝘦𝘴𝘴𝘦𝘯, 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘢𝘭 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘯𝘦𝘱𝘣𝘦𝘳𝘪𝘤𝘩𝘵𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘢.” – Docent Mytylschool Eindhoven
“𝘋𝘦 𝘨𝘢𝘴𝘵𝘥𝘰𝘤𝘦𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘪𝘳𝘦𝘳𝘦𝘯𝘥 𝘦𝘯 𝘴𝘭𝘶𝘪𝘵𝘦𝘯 𝘨𝘰𝘦𝘥 𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘭𝘦𝘦𝘧𝘸𝘦𝘳𝘦𝘭𝘥 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘭𝘦𝘦𝘳𝘭𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯.” – Docent Praktijkschool Eindhoven
𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐚𝐜𝐭! 💪
Kennis over financiële zaken onder jongeren schrikbarend laag
In Nederland zijn alle jongeren volgens de wet financieel handelingsbekwaam met 18 jaar. Dit betekent dat zij vanaf dat moment bijvoorbeeld zelf hun eigen zorgverzekering moeten gaan betalen. Volgens deurwaarderskantoor Flanderijn zijn er op dit moment 45.000 jongeren met betalingsachterstanden in hun bestand. Sinds de Coronacrisis verdubbelen de cijfers jaarlijks. Het onafhankelijke onderzoek van S. Telli toont aan dat 9 van de 10 kwetsbare jongeren de basiskennis niet hebben om de overgang naar 18 jaar in goede banen te leiden.