Wethouder Natasja Groothuismink bezocht tijdens de Week van het geld onze 'Hoe word je rijk?'-les over het incassotraject.

Leren budgetteren in Zaanstad

Onze ‘Hoe word je rijk?’-lessen worden op middelbare scholen door het hele land gegeven. De Week van het geld was voor ons een mooie gelegenheid om samen met wethouders een bezoekje te brengen aan scholen in hun gemeente die met ons ‘Hoe word je rijk?’-programma werken.

Les over het incassotraject

Woensdag 30 maart volgden leerlingen van het Zuiderzee College in Zaandam de ‘Hoe word je rijk?’-les over het incassotraject door docent Redouan en peer educator Melvin. De gemeente Zaanstad maakt deze preventielessen mogelijk op Zaanse scholen. Wethouder Natasja Groothuismink was hierbij aanwezig en ging in gesprek met de klas.

Wethouder Natasja Groothuismink:
“’Het is vanzelfsprekend dat jongeren les krijgen in economie, maar vaak ontbreekt het onderwerp ‘eigen geld’. Over hoe je moet budgetteren en hoe je voorkomt dat je schulden maakt. Ik ben erg blij dat Money Start, scholen en andere partijen de Zaanse jongeren hierin begeleiden.”

Foto: Liesbeth Dingemans