Week van het geld 2022

Tijdens de Week van het geld (28 maart t/m 1 april) gingen we met Money Start kriskras het land door, van Hoorn via Zaanstad naar Rotterdam en weer terug naar Amsterdam. Deze landelijke themaweek is een belangrijke aanjager voor het stimuleren van financiële educatie.

‘Hoe word je rijk?’ lessen

We vergezelden wethouders uit zes gemeenten waarmee Money Start samenwerkt op het gebied van schuldpreventie. Samen met hen schoven we aan bij onze ‘Hoe word je rijk?’ lessen op middelbare scholen. Ze spraken met leerlingen en docenten over geld, schulden en financiële zelfredzaamheid en deelden certificaten uit aan de leerlingen die het programma succesvol hadden afgerond. Ruud van Dusschoten (CEO van ING Nederland) bracht een bezoek aan praktijkcollege De Dreef, één van de scholen in Amsterdam Zuidoost waar we al zeven jaar successen boeken met ‘Hoe word je rijk?’. De ING-CEO ging met leerlingen in gesprek en reikte certificaten uit.

Talkshow ‘Voor hetzelfde geld’

Ook schoven we aan bij de online talkshow van Pact Amsterdam. Wat is er mogelijk voor hetzelfde geld? Welke relatie heb je met geld? En hoe zorg je ervoor dat je ‘voor hetzelfde geld’ een financieel gezond leven hebt? Annemarie van Gaal (ondernemer en financieel expert), Arjan Vliegenthart (directeur van het Nibud), Gabriëlle Athmer (Cash2Grow) en ‘onze eigen’ Loes van Geffen spraken met elkaar over onder meer het financiële systeem in Nederland, dat voor veel mensen inmiddels erg ingewikkeld is geworden. Harro Hoogerwerf (directeur Armoedebestrijding gemeente Amsterdam) vertelde over de ondersteuningsmogelijkheden van de gemeente. Het gehele online event is terug te kijken op YouTube.

Nieuwsbrief Money Start editie Week van het geld

Als terugblik op deze fantastische themaweek verstuurden we een speciale editie van de Money Start Nieuwsbrief, die in z’n geheel gewijd is aan de Week van het geld 2022. De webversie van de nieuwsbrief is hier terug te lezen!